Телефонът Balmuda е малък, овален, с изцяло заоблени форми (снимка: Balmuda) Японска

...
Телефонът Balmuda е малък, овален, с изцяло заоблени форми (снимка: Balmuda)
Японска
Коментари Харесай

Японска фирма за тостери ще произвежда смартфони


Телефонът Balmuda е дребен, объл, с напълно заоблени форми
 (снимка: Balmuda)

Японска компания-производител на тостери се зае да създава смарт телефони, тъй като счита, че светът има потребност от компактни и овални устройства, лесни и комфортни за човешките ръце. Сега наличните на пазара модели са огромни, ръбести и неуместни за елементарната човешка ръка, считат във компанията.

Телефонът „ Balmuda ” е дребен, объл, с напълно заоблени форми – с изключение, несъмнено, на повърхността на екрана. Работи под Android. Той няма отчетливи ъгли, а заоблени, заоблени са и ъглите на екрана. Гърбът също е объл – по-изпъкнал в средата и изтъняващ към периферията, споделя.

Този дизайн, съгласно компанията, е планиран с мисъл за човешките ръце, за удобството, ергономичността. С овалните си форми той ляга много по-естествено в дланта, в сравнение с плоските огромни устройства с ръбести форми и голям размер.
още по темата
Компактността вероятно си има своята цена. Фактът, че устройството има батерия 2500 mAh, вероятно значи, че не работи изключително дълго с едно зареждане. Освен това в най-широката си част е много пълен – 13,7 мм. Все отново елементарно влиза в джоба.

Появата на сходен модел може би ще се хареса на всички фенове на, които са доста гласови онлайн. Практиката обаче демонстрира, че компактните модели – такива като iPhone Mini – не се харчат изключително на пазара.

Иначе главният артикул на японската компания е тостерна фурна, проектирана на с  идеята за прибавяне на малко водна пара в процеса на препичане. Потребителят налива дребна чаша вода в горната част на уреда. Предполага се, че задушаването прави препечената филия доста по-вкусна, тъй като тя остава по-влажна от вътрешната страна, а извън се запечатва от препичането. Резултатът би трябвало да е комбиниране от по-наситен мирис и по-силен усет.

Дали обаче опитът в проектирането на ще се окаже задоволителен за основаване на в действителност успешен телефон – пазарът ще покаже. За страдание джаджата ще е налична единствено в Япония.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР